Extranet Adviseur Online

Nieuws

Website digitale polismap nu ook als app te gebruiken

Gebruikers van de digitale polismap ervaren vanaf vandaag nog meer gebruiksgemak op hun smartphone. De website polismap.vkg.com is nu ook als app te gebruiken. Als VKG vinden wij het belangrijk dat gebruikers van de polismap overal eenzelfde gebruikerservaring hebben. Dit heeft ons eind vorig jaar doen besluiten de app ‘Mijn adviseur’ niet langer aan te bieden. Voor diegenen die de voorkeur aan een app boven een website geven, is er dus nu een goed alternatief beschikbaar. De website van de polismap was al geschikt voor mobiel maar gebruikers kunnen deze nu ook als app gebruiken, oftewel een progressieve webapp. Dit kan simpel door een paar extra klikken waarmee de website tussen de apps op de mobiel komt te staan. Hiermee is de site altijd binnen handbereik en gedraagt deze zich als een app waardoor een groter deel van het scherm gebruikt wordt.

Wat is een progressieve webapp?

Een progressieve webapp is een hybride vorm tussen een app en een website. Oftewel in deze webapp worden webpagina’s weergegeven in een app-omgeving met app-functionaliteit, dus een website in een app-jasje. Hierdoor benut de gebruiker een veel groter deel van zijn mobiele scherm wat het gebruik ten goede komt. Daarnaast neemt de webapp veel minder ruimte in en hoeft men deze niet te updaten in een appstore.

 

Apple versus Android

Voor gebruikers van Android is het eenvoudig om de website tussen de apps toe te voegen. Dit kan simpelweg door te klikken op de link ‘Polismap toevoegen aan startscherm’. Voor Apple fans werkt het net iets anders. Zij kunnen de website eenvoudig toevoegen aan hun apps door in Safari op het ‘vierkantje met pijltje’ te drukken en de website aan het beginscherm toe te voegen. In dit document ziet u hoe dit werkt.
Nieuwsoverzicht

Lees ook...