Extranet Adviseur Online

Betalingsachterstand op uw schadeverzekering bij VKG?

Het kan gebeuren dat u niet genoeg saldo op uw rekening heeft staan. Het lukt VKG dan niet om uw premie te incasseren. Ook kan het voorkomen dat u vergeet uw premie over te maken. In beide gevallen heeft u een betalingsachterstand. Wij sturen u dan een betalingsherinnering.

Wat kunt u doen bij een betalingsachterstand?

  • Wilt u uw openstaande premie direct betalen? Dan kunt u dat doen via rekeningnummer:
    NL74 ABNA 0562 5240 53 t.n.v. VKG Verzekeringen. Vermeld daarbij altijd uw notanummer.
  • Kunt u niet meteen betalen? En heeft u nog geen brief ontvangen van incassobureau Bos Incasso? Neem dan contact op met uw adviseur.
  • Heeft u al een brief van Bos Incasso gekregen? Dan loopt het contact over uw betalingsachterstand via hen. U kunt hen bereiken van 8.30 tot 17.30 uur op 088 267 0000. Zij helpen u dan verder.
  • Heeft u zorgen over uw financiën of heeft u schulden? Al ruim 36.000 mensen met schuldzorgen werden geholpen met gepast advies via geldfit.nl. Doe via geldfit.nl een gratis online test en krijg advies op maat.

Wat gebeurt er als u een betalingsachterstand heeft?

Reageert u niet op onze betalingsherinneringen? Dan loopt u een betalingsachterstand op en lopen de aanmaningskosten op. Uiteindelijk neemt incassobureau, Bos Incasso, het van ons over. Bespreek de eventuele mogelijkheid van een betalingsregeling met uw adviseur. Samen met uw adviseur stellen wij dan een betalingsregeling vast. Wanneer u zich niet aan deze regeling houdt, vervalt deze.

Als uw motorrijtuig onverzekerd is, bent u strafbaar. De Dienst voor het Wegverkeer (RDW) onderzoekt regelmatig of alle geregistreerde motorrijtuigen zijn verzekerd. Is uw motorrijtuig niet verzekerd? Dan riskeert u een boete van de RDW. U bent namelijk wettelijk verplicht uw motorrijtuig te verzekeren.

Wanneer stopt de dekking van uw verzekering?

Als u de premie niet betaalt, stopt de dekking van uw verzekering. In de brief staat welke datum voor u van toepassing is. De dekking vervalt dan met terugwerkende kracht. U kunt dus geen claims indienen vanaf het moment dat de premie niet door ons ontvangen is.

U heeft betaald. Wanneer bent u weer verzekerd?

U bent weer verzekerd vanaf de dag nadat wij uw achterstallige premie hebben ontvangen. Dit geldt ook voor uw motorrijtuigenverzekering.

Wilt u voortaan via automatische incasso betalen?

Met een automatische incasso verkleint u het risico dat u een premiebetaling mist. Bovendien is het gratis. Voor hulp bij het afgeven van een automatische incasso, kunt u terecht bij uw adviseur.