Extranet Adviseur Online

Nieuws

Bergman Finance kiest voor uitbesteding administratieve werkzaamheden aan VKG

Bergman Finance, een landelijk werkzame financieel dienstverlener met vijf vestigingen, heeft besloten haar administratieve werkzaamheden uit te besteden aan VKG en haar focus primair te richten op de groeiende behoefte van bedrijven/ondernemers en consumenten aan advies en onderhoud. 

Bergman Finance

Bergman Finance is een landelijk werkende financieel dienstverlener met vestigingen in Houten, Nieuwegein en Vianen. De onderneming is actief op het gebied van financiële planning, verzekeringen, hypotheken, pensioenen en financiële begeleiding bij echtscheidingen.

Adviesbehoefte groeit en zal blijven groeien

Jacco Bergman, mede-eigenaar Bergman Finance: “Wij ervaren dat steeds meer mensen behoefte hebben aan advies. Dat advies gaat allang niet meer over alleen verzekeringen. Door de jaren heen zijn er nieuwe aandachtsgebieden gekomen zoals financiële planning, hypotheken en financiële begeleiding bij echtscheiding. Ook voor de komende jaren zien wij nieuwe adviesgebieden ontstaan bijvoorbeeld rondom duurzaamheid, maar ook advies gericht op de sterk groeiende groep senioren. Vanuit de vertrouwenspositie die wij voor onze relaties innemen, willen wij hen breed blijven ondersteunen waarbij wij onze onderscheidende kracht zoeken in de kwaliteit van advies. Door nu de administratieve werkzaamheden te gaan uitbesteden aan VKG verwachten we veel meer tijd te krijgen voor datgene waarvoor onze klanten ons het meest waarderen en dat is advies.”

Schaalvergroting, uitstroom kennis en beperkt assortiment

Jacco Bergman: “Wij kijken met zorg naar de kwaliteit van veel aanbieders. We zien concentraties waarbij vertrouwde zakenpartners verdwijnen. Daarbij vindt vaak een uitstroom plaats van mensen met “echte” kennis en een versmalling van het assortiment van producten. Aanbieder en financieel adviseur zijn eigenlijk communicerende vaten. Gaat het bij een aanbieder wat minder goed, dan moet de financieel adviseur zich extra inspannen om deze teruglopende kwaliteit in dienstverlening aan de consument te compenseren. In onze bedrijven zagen wij al een poos dat we steeds meer tijd kwijt zijn aan administratieve processen en daardoor te weinig tijd overhielden voor dat waar onze klanten ons het meest voor waarderen: luisteren naar de klant en vervolgens adviseren.”

Keuze voor VKG

“Wij hebben de markt uitvoerig verkend, aldus Jacco Bergman. Wij hebben besloten om onze administratieve werkzaamheden uit te besteden aan VKG. Wij blijven daarvoor verantwoordelijk, maar we zien dat door de aanwezige volmachten, schaalgrootte, interne trainingen en apart ingerichte verwerkingsstraten, VKG kwalitatief beter en tegen lagere kosten de administratieve afhandeling kan verzorgen dan wanneer wij dat op onze traditionele manier blijven doen. Naast verbetering van de kwaliteit en verlaging van de bedrijfskosten is ons belangrijkste voordeel vergroting van onze adviescapaciteit.”

Uitbesteding zal verder groeien

Eric-Jan van den Berg, directeur Commercie bij VKG: “Wij zien dat steeds meer kantoren de keuze maken voor uitbesteding van administratieve werkzaamheden. De kracht van de financieel adviseur ligt in haar regionale aanwezigheid. Het zit dicht bij de klant en voor de klant is er een lage drempel om een beroep op deze financieel adviseurs te doen. Klanten schatten de betrouwbaarheid van hun financieel adviseur dan ook fors hoger in dan van banken en direct werkende financieel adviseurs.

De regionale aanwezigheid is een groot voordeel van financieel adviseurs en VKG is sterk in efficiënte administratieve processen. Kantoren verdienen aan advies en verliezen aan administratie. Door samen te werken met gespecialiseerde serviceproviders zoals VKG versterken advieskantoren hun marktpositie. Zij krijgen ruimte om te excelleren op het gebied van advies en kunnen kwalitatief goed en financieel rendabel zorgen voor de administratieve begeleiding. Bergman Finance en VKG combineren door hecht samen te werken elkaars sterke punten.”
Nieuwsoverzicht

Lees ook...