Extranet Adviseur Online

Nieuws

Preventiecheck verrast Mario en Yvonne met slimme sensoren

Het preventieteam bestaande uit preventiespecialist Bernd en adviseur Edwin van EZ Verzekeringen zijn onderweg in de provincie Utrecht. In een moderne tussenwoning in een ruim opgezette woonwijk wonen Mario en Yvonne. Wat opvalt is dat er overal SKG 2-sterren hang- en sluitwerk rondom de woning toegepast is. Volgens Mario is dat in de hele wijk zo. De bouwer heeft preventie blijkbaar hoog in het vaandel staan en daar niet op bezuinigd! 

Mario is deskundig op het gebied van elektriciteit en elektronica. Hij kent dus ook de risico’s van installaties en ook van het opladen van accu’s. Wat we leuk vinden om te zien is dat zijn elektrische fiets buiten onder het afdak van de schuur wordt opgeladen, via een vernuftig aangelegd snoer. Mario laat ook zien dat zijn schuur van binnen is afgetimmerd met OSB plaatmateriaal). Dat voorkomt dat je bijvoorbeeld vanuit de steeg makkelijk binnenkomt door een paar rabatdelen (planken) los te trekken. Automatische verlichting op het erf maakt het geheel compleet. Hier ga je als inbreker niet ongemerkt je gang! 

In de hobbykamer staat een indrukwekkende hoeveelheid elektronische apparatuur opgesteld. Mario is in zijn vrije tijd zendamateur en bouwt radiografisch bestuurde voertuigen. Zoals eerder gezegd: de risico’s zijn bekend en om alle verbruikers in de gaten te houden wordt het stroomverbruik continu in de gaten gehouden. Ook in de meterkast zien we een overzichtelijk geheel, zelfs voorzien van noodverlichting zodat je bij stroomuitval nog iets kunt zien.  Het is allemaal goed voor elkaar! 

Een vast onderdeel van de preventiecheck is de toestand van de kitnaden in natte ruimtes. Een bad of douchebak heeft rondom naden, die worden afgedicht met waterdichte kit om te voorkomen dat het water zelf zijn weg zoekt. Helaas hebben Mario en Yvonne al eens ervaren wat er kan gebeuren als niet alles goed is afgedicht. Als gedurende langere tijd een kleine hoeveelheid water weg kan lekken, dan heb je dat pas in de gaten als het vocht door een muur of plafond komt. In een hoekje op de overloop is duidelijk te zien wat er kan gebeuren. En vóór het hersteld kan worden moet alles goed droog zijn. Vervang kitnaden dus op tijd, dat voorkomt veel narigheid! 

Mario en Yvonne hebben alles in principe piekfijn voor elkaar, maar er zijn nog twijfels over welk type rookmelders nu het beste zijn. Om die twijfels weg te nemen overhandigt Bernd een compleet systeem met slimme sensoren voor het hele huis. Inclusief de mogelijkheid om het via smartphone of tablet te bedienen. Een watermelder en een compacte schuimblusser zijn de kers op de taart. Mario en Yvonne zijn verrast en blij met de preventiecadeaus, en wederom sluiten we een succesvol bezoek af! 

Als we na afloop vragen hoe deze preventiecheck ervaren is, reageert Mario enthousiast: “Het bezoek heeft ons aangenaam verrast. We hebben de adviezen opgevolgd en alles is meteen gemonteerd op de bestemde plekken.” 

Nieuwsoverzicht

Lees ook...