Extranet Adviseur Online

Nieuws

VKG BedrijvenOpvangPolis: meer dan 100 zakelijke producten online

VKG heeft het online berekenen en afsluiten van zakelijke verzekeringen grondig vernieuwd. Van 8 verzekeraars en meer dan 100 producten zijn premies nu geheel online te berekenen en met elkaar te combineren in één pakket. De volgende verzekeraars zijn beschikbaar: a.s.r., AIG, ARAG, Avéro Achmea, DAS, De Goudse, Nationale-Nederlanden en Reaal. De naam van het nieuwe aanvraagproces is ‘BedrijvenOpvangPolis’. De bij VKG aangesloten financieel adviseurs beschikken dankzij het nieuwe aanvraagproces over een enorme keuze aan verzekeringsoplossingen. Het maken van een complete offerte inclusief acceptatie- en slotvragen voor de ondernemer, kost via het nieuwe aanvraagproces slechts enkele minuten.

Slagkracht voor financieel adviseurs

De samenleving wordt steeds complexer. En de verschillen tussen bedrijven worden steeds groter. Om een goed advies op maat te kunnen geven is niet alleen een zeer breed aanbod nodig maar ook de flexibiliteit om verzekeringen van verschillende verzekeraars te kunnen combineren in één pakket. Het nieuwe systeem van VKG voorziet in deze behoefte en biedt financieel adviseurs de slagkracht om in een uitdagende zakelijke markt het verschil te maken.

Slim gebruik van gegevens

Met het systeem van de BedrijvenOpvangPolis kunnen financieel adviseurs op basis van de hoofdactiviteit van het bedrijf eenvoudig dekkingen berekenen. Daarbij wordt op een slimme manier gebruik gemaakt van de ingevoerde gegevens, zodat op een snelle en eenvoudige manier meerdere dekkingen voor dezelfde klant kunnen worden berekend. Van het gekozen verzekeringspakket kan één overzichtelijk aanvraagformulier worden gegenereerd voor de ondernemer. Het aanvraagformulier is zeer compleet en is inclusief de acceptatie- en slotvragen. Nadat de ondernemer akkoord is gegaan vraagt de financieel adviseur via het systeem de polis aan bij VKG.

Samen met adviseurs

Het nieuwe aanvraagproces van de BedrijvenOpvangPolis is ontwikkeld in samenspraak met een groep financieel adviseurs die bij VKG zijn aangesloten. Voor en tijdens de ontwikkeling hebben zij VKG geholpen door mee te denken, bij te sturen en de bètaversie te testen. Daardoor sluit het systeem goed aan op de behoefte van financieel adviseurs.

Eric-Jan van den Berg, directeur Commercie bij VKG: “We hebben onze financieel adviseurs gevraagd wat zij belangrijk vinden bij de aanvraag van zakelijke verzekeringen. Zij gaven aan dat het snel kunnen aanbieden van een offerte van groot belang is. De ondernemer wil immers weten wat zijn financieel adviseur hem kan bieden. Onze BedrijvenOpvangPolis maakt het mogelijk om binnen enkele minuten een professionele offerte te maken. Als de offerte wordt omgezet in een aanvraag, maakt VKG de polis op. De financieel adviseur hoort binnen 5 werkdagen van ons of de aanvraag akkoord is. Onze financieel adviseurs zijn erg enthousiast over het systeem.”

Nieuwsoverzicht

Lees ook...