Extranet Adviseur Online

Nieuws

VKG doneert laptops aan een technische school in Malawi, Afrika

VKG heeft 5 laptops gedoneerd aan een school in Malawi. Het betreft een school voor technisch beroepsonderwijs, waar studenten zich kunnen specialiseren in elektrotechniek en autotechniek. Het project is mede opgezet door Ruud Rouvoet, voormalig docent en teammanager van het MBO Utrecht, die zich al jaren inzet voor beroepsonderwijs in Afrika.

Het Matunkha Centre is een centrum in het noorden van Malawi, Afrika. Het is opgericht voor de meest kwetsbare kinderen. Door onderwijs en het praktisch ondersteunen van de gezinnen van de kinderen, bieden zij de mogelijkheid om aan armoede te ontsnappen en zelfvoorzienend te worden.

Het Matunka Centrum heeft MBO Utrecht gevraagd om te helpen bij de realisatie van een technische opleiding voor elektromonteurs. Het technisch beroepsonderwijs biedt de leerlingen de kans om een toekomst op te bouwen en draagt bij aan de economische ontwikkeling van Malawi. Een sponsortocht met collega’s en samenwerking met Stichting Wilde Ganzen en Stichting World Projects heeft bijna 30.000 euro opgeleverd voor de bouw en inrichting van de school. Na de coronaperiode in 2021 is de school geopend en gecertificeerd door TEVETA. De school is erkend en wordt nu gefinancierd door de overheid van Malawi.

Het Matunkha Centrum heeft gevraagd om hulp voor een tweede technische school voor automonteurs. Hiervoor is opnieuw een sponsortocht en samenwerking met Wilde Ganzen en World Projects gestart. De nieuwe school verwacht te openen in het najaar van 2023. De laptops die VKG heeft geschonken zijn van onschatbare waarde voor het onderwijs. Hiermee hebben de leerlingen toegang tot het internet. Zo kunnen zij: digitaal lesmateriaal doorlopen, simulaties bekijken, projecten uitwerken, plannen maken, begrotingen opstellen, berekeningen maken en tekeningen ontwerpen.

’Goed onderwijs voor alle kinderen is één van de pijlers van de ontwikkeling van Malawi.

Er zijn nog genoeg plannen voor de uitbreiding van het beroepsonderwijs in Malawi. World Projects en MBO Utrecht willen graag een nieuwe sponsortocht organiseren om dit te ondersteunen en uit te breiden. Als medewerkers van VKG hier interesse in hebben, willen beide organisaties zich graag opnieuw inzetten voor de organisatie van deze sponsortocht. Het is immers een gezamenlijk doel om bij te dragen aan een betere toekomst voor onze kinderen.

Nieuwsoverzicht

Lees ook...