Extranet Mijn polismap

Nieuws

VKG neemt de Lodewijk-groep over

VKG heeft per 1 april 2021 alle aandelen van de Lodewijk-groep overgenomen. De Lodewijk-groep bestaat uit Lodewijk Assurantiën en volmachtkantoor Lodewijk Assuradeuren. Met deze overname verstevigt VKG haar positie binnen de top van de verzekeringsmarkt.

Tom van der Geer, CEO van VKG: “Lodewijk Assurantiën is een sterke regionale speler met vestigingen in Wezep, Kampen en Heerenveen met een goede naam. Fred Lodewijk blijft aan het roer en zet de onderneming voort. Samen hebben we een mooie ambitie om het bedrijf verder uit te bouwen. Deze overname verstevigt onze positie in de markt. Wij zijn hier ontzettend trots op.”

Fred Lodewijk: “Lodewijk is gestart in 1946 en staat al 75 jaar en met 45 collega’s klaar voor al onze klanten. We hebben een mooi bedrijf opgebouwd. Wat ik zie is dat we Lodewijk Assurantiën nu gaan voortzetten bij een mooie Nederlandse partij met een langetermijnstrategie. Ik heb zin om in de nieuwe setting aan het werk te gaan en de samenwerking met VKG verder te intensiveren.”

 

Nieuwsoverzicht

Lees ook...

Meer concurrentie tussen intermediairs, lokaal adviseur kan het verschil maken

Een visie van Fred de Jong naar aanleiding van ons onderzoek in samenwerking met Björn Bierhaalder (MCH Consultancy) en Fred de Jong (Adviesbureau Fred de Jong) over de toekomst van financieel advieskantoren. 

Voorlopig lijkt de overname-trend nog niet klaar te zijn. De komende jaren wisselen nog eens ruim duizend kantoren van eigenaar, zo blijkt uit onderzoek van VKG in samenwerking met Adviesbureau Fred de Jong en MCH Consultancy. Het lijkt alsof overnemen of overgenomen worden de enige route naar succes is. Verdwijnt daarmee het bestaansrecht van kleinschalige, lokale adviseurs?

Juist niet! De klant ziet de toegevoegde waarde van de lokale adviseur. Hij kent de klant, zijn omgeving en omstandigheden als geen ander.

Adviseur behoudt sterke positie als kantoor ook digitaal groeit

VKG werkt samen met meer dan 2.700 advieskantoren. De serviceprovider gelooft in de kracht van lokaal advies, maar sluit de ogen niet voor de uitdagingen die de komende jaren het pad van het intermediair kruisen. En dat zijn er nogal wat. Van fusies en overnames tot de roep om digitalisering en het verzekerbaar houden van risico’s voor de klant. Wat kan VKG hierin betekenen voor de lokale financieel adviseur? Lees het interview met Eric-Jan Berg, directeur Commercie, in de special van de VVP.

VKG sluit aan op Aplaza

VKG is nieuw aangesloten op het Aplaza-platform. Dat bespaart de bij VKG aangesloten financieel adviseurs al snel een minuut per bericht.