Extranet Mijn polismap

Nieuws

VKG Portefeuille Match biedt ondersteuning bij groei lokale intermediairs

VKG ontwikkelt vanuit VKG Portefeuille Match een programma om samen met intermediairs de toekomst van lokaal en betrokken financieel advies te waarborgen. Dat is één van de vervolgstappen die VKG neemt naar aanleiding van het onderzoek naar de toekomstplannen van het intermediair dat de afgelopen maanden heeft plaatsgevonden.

 Onderzoek als basis

Eén van de bevindingen uit het onderzoek, uitgevoerd door Adviesbureau Fred de Jong en MCH Consultancy, is dat naar verwachting ruim 1.000 intermediairs in de komende vijf jaar van eigenaar wisselen. De meeste kantooreigenaren zoeken het liefst binnen het eigen netwerk naar samenwerking. Daarnaast laat het onderzoek zien dat lokale advieskantoren zoeken naar mogelijkheden om in de toekomst waardevol te blijven voor hun klanten en financiële waarde te creëren met hun onderneming. VKG gelooft in het belang van lokale, betrokken advieskantoren en ondersteunt die kantoren richting een succesvolle toekomst.

 Unieke dienstverlening voor de lokale betrokken ondernemer

De basis van VKG Portefeuille Match is portefeuillematching, de unieke dienstverlening van VKG waarmee zij binnen haar netwerk lokale intermediairs bij elkaar brengt voor koop en verkoop van portefeuilles. Dit biedt advieskantoren verschillende voordelen, zoals een efficiënte administratieve integratie.

VKG Portefeuille Match helpt adviseurs verder door het aanbieden van relevante webinars en workshops over onder andere kantooroverdracht en marktontwikkelingen. Dit programma bestaat uit verschillende onderdelen gericht op de toekomstplannen van lokale intermediairs. Hierdoor biedt VKG ondernemers ondersteuning waarbij de meerwaarde van lokaal financieel advies voorop staat. Dit programma wordt aangeboden vanuit de VKG Academie.

 Samenwerking met expert-partners

Voor de ontwikkeling van het programma werkt VKG samen met MCH Consultancy en Adviesbureau Fred de Jong. Deze adviesbureaus hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van intermediairs op het gebied van strategie en verandermanagement.

Meer informatie over VKG Portefeuille Match via https://vkg.nl/adviseur/oplossingen-van-vkg/vkg-portefeuille-match/

Nieuwsoverzicht

Lees ook...

Meer concurrentie tussen intermediairs, lokaal adviseur kan het verschil maken

Een visie van Fred de Jong naar aanleiding van ons onderzoek in samenwerking met Björn Bierhaalder (MCH Consultancy) en Fred de Jong (Adviesbureau Fred de Jong) over de toekomst van financieel advieskantoren. 

Voorlopig lijkt de overname-trend nog niet klaar te zijn. De komende jaren wisselen nog eens ruim duizend kantoren van eigenaar, zo blijkt uit onderzoek van VKG in samenwerking met Adviesbureau Fred de Jong en MCH Consultancy. Het lijkt alsof overnemen of overgenomen worden de enige route naar succes is. Verdwijnt daarmee het bestaansrecht van kleinschalige, lokale adviseurs?

Juist niet! De klant ziet de toegevoegde waarde van de lokale adviseur. Hij kent de klant, zijn omgeving en omstandigheden als geen ander.

Adviseur behoudt sterke positie als kantoor ook digitaal groeit

VKG werkt samen met meer dan 2.700 advieskantoren. De serviceprovider gelooft in de kracht van lokaal advies, maar sluit de ogen niet voor de uitdagingen die de komende jaren het pad van het intermediair kruisen. En dat zijn er nogal wat. Van fusies en overnames tot de roep om digitalisering en het verzekerbaar houden van risico’s voor de klant. Wat kan VKG hierin betekenen voor de lokale financieel adviseur? Lees het interview met Eric-Jan Berg, directeur Commercie, in de special van de VVP.

VKG sluit aan op Aplaza

VKG is nieuw aangesloten op het Aplaza-platform. Dat bespaart de bij VKG aangesloten financieel adviseurs al snel een minuut per bericht.