Extranet Mijn polismap

VKG Portefeuille Match: marktplaats voor assurantieportefeuilles

Een assurantieportefeuille aan- of verkopen, geheel of gedeeltelijk, doet u eenvoudig en discreet via onze marktplaats. We kunnen u per provincie precies vertellen welke kantoren hun portefeuille willen uitbreiden of verkopen.

Groot landelijk netwerk

U krijgt niet alleen toegang tot een groot landelijk netwerk, maar bespaart ook veel tijd en geld. Bovendien profiteert u van onze kennis van de markt en ervaring met het koppelen van de juiste kantoren binnen een regio. En dat is zowel gunstig voor uw klanten als voor de ontwikkeling van de portefeuille.

Hoe werkt het?

 1. Via onze contactpagina geeft u aan dat u uw portefeuille wilt verkopen of uitbreiden.
 2. Wij nemen contact met u op voor nadere informatie.
 3. Hierna volgt een kennismaking waarin we de mogelijkheden bespreken.
 4. Vervolgens leggen we uw portefeuille of bedrijf voor aan geselecteerde partijen (dit doen we op basis van een geanonimiseerd profiel).
 5. Wanneer een geschikte kandidaat is gevonden, brengen we de partijen in contact.
 6. De onderhandelingen kunnen van start.

Onafhankelijke portefeuillemakelaar

Een deskundige en onafhankelijke portefeuillemakelaar draagt desgewenst zorg voor de waardering van de portefeuille. Dit is uiteraard niet verplicht. De portefeuillemakelaar kunt u bijvoorbeeld inschakelen voor:

 • Quickscan: verkorte analyse en waardebepaling
 • Opstellen taxatierapport
 • Cijfermatige bedrijfsanalyse
 • Rapportage waardebepaling
 • Geheimhoudingsverklaring
 • Intentieovereenkomst
 • Koop- en verkoopovereenkomst

Financiering

Beschikt u niet over de financiële ruimte om te groeien? Dan is er de optie voor het financieren van een portefeuille:

 • Op basis van de eigen portefeuille en de over te nemen portefeuilles.
 • Portefeuilles worden ondergebracht bij VKG en aan VKG verpand.
 • Incasso vindt plaats door VKG.
 • Vervroegd aflossen altijd mogelijk.

Rente en aflossing worden geboekt op de RC-verhouding tussen de adviseur en VKG. Dit betekent feitelijk dat ze worden ingehouden op de provisiebetalingen. Als een deel van de portefeuille niet kan worden overgevoerd naar de volmacht, voeren we deze over naar onze provinciale aanstelling. In dat geval brengen we staffelkosten in rekening.

Onderzoeksrapport ‘De toekomst van advieskantoren’

VKG heeft in 2021 in samenwerking met Adviesbureau Fred de Jong en MCH Consultancy onderzoek gedaan naar de toekomstplannen van financieel advieskantoren. Door dit onderzoek is er meer inzicht verkregen in de toekomstplannen van intermediairs en de kritische succesfactoren van kantoren en/of portefeuilles. Aan het onderzoek hebben 285 intermediairs deelgenomen via een online enquête. Daarnaast is een rondetafel sessie gehouden met 7 intermediairs. Het onderzoek vond plaats in maart en april 2021.

De meerderheid van het intermediair wil de huidige bedrijfssituatie continueren de komende jaren. De grootste strategische uitdaging is voor hen het financieel rendabel houden van het kantoor. Daarnaast wil een aanzienlijke groep intermediairs (18%) hun kantoor of portefeuille in de komende vijf jaar verkopen. Een ongeveer even grote groep kantoren (ook 18%) heeft de ambitie om de komende vijf jaar portefeuilles over te nemen. Op basis van deze uitkomsten is het reëel te verwachten dat de komende vijf jaar ruim duizend portefeuilles en/of kantoren worden verkocht binnen de branche. Dit betekent dat de fusie- en overnamegolf blijft aanhouden, blijkt uit ons onderzoek.

Het gehele rapport kunt u opvragen via portefeuillematch@vkg.com.

 • U ontvangt dit rapport voor slechts € 45,-. (marktwaarde € 85,-).
 • Bent u als adviseur aangesloten bij VKG? Dan ontvangt u het rapport tegen een gereduceerd tarief van € 30,-.

Deze bedragen zijn exclusief btw.

Klik hier om het rapport op te vragen.

Meer weten? We staan voor u klaar. Bel 0229-287888 of bekijk de contactpagina .